Deze zoekterm (recruiters are) moet je maar eens in Google zetten. Grappig? Ja! Want er komt te staan, idiots, scum, etc… Heel herkenbaar voor velen, wie heeft er geen verhaal over een spammende, brutale “recruiter”?

Er zit veel kaf tussen het koren. Er bestaat een heuse blacklist voor Nederlandse IT recruiters, https://blacklist-recruiters.nl.

Ik heb even (just to be sure) control F en Klikwork ingevoerd. Gelukkig geen melding.
Wel veel bekende namen van “recruitment” organisaties. Je zou er eens door heen moeten lezen. Het verklaard wel waarom wij (eerlijke recruiters/talent scouts/sourcers) vaak over een kam worden geschoren met dit schorrie morrie.

Wat ik wel het toppunt van misleiding vond was dat er een stockfoto van een jonge dame was gebruikt om Java developers te verleiden. https://blacklist-recruiters.nl/meldingen/131

Ik heb eens verder gezocht naar dergelijke blacklists, ik kwam deze hilarische paginas tegen, zonder namen van recruitment partijen.
Maar goed wel tenenkrommende voorbeelden:

http://shit-recruiters-do.tumblr.com/
http://shit-recruiters-say.tumblr.com/
http://shit-it-recruiters-say.tumblr.com/

Maar hoe herken je wel het koren tussen al dit kaf?
Kijk eerst eens op deze lijst of de recruitment organisatie hier tussen staat: https://blacklist-recruiters.nl/bedrijven. Dan is de kans al aanzienlijk kleiner.

Het linkedin profiel van de recruiter heeft hij meerdere aanbevelingen? En heb je gezamenlijke connecties?
Vraag gerust eens aan je connectie wat hij of zij van de recruiter vindt. En voor de rest is het fingerspitzengefühl / onderbuik.