Innovatie en Google, gaan hand in hand samen. Wat maakt deze innovatie bij Google nu mogelijk? Menselijk kapitaal en hoe zorg je voor dit kapitaal?

Continu je concurrent te snel en te slim af te zijn in Talent Acquisition en zorg voor innovatie tijd.

1. Ontdek talent snel

Bedrijven als Microsoft proberen om talenten pas in hun laatste universiteit jaar te werven. Google identificeert het talent in een veel vroeger stadium. En stelt hen in staat om hun studie bij Google te voltooien.

Google probeert talent uit te lokken met wiskundige problemen en plaatst deze in technologie tijdschriften. Talenten en hardcore geeks worden zo getriggerd om hun antwoorden, samen met contactgegevens in te dienen.

Dit soort testen kan exceptioneel talent snel naar voren brengen. Welke testen kan jij bedenken om talenten te identificeren?

2. Uitdagende interviews

Interviews die worden gebruikt door Google zijn onconventioneel. Tijdens deze selectieprocedure technische vragen worden afgewisseld met “brain teasers” Bijvoorbeeld: hoeveel golfballen passen in een schoolbus? Of hoeveel je zou aanrekenen voor het reinigen van alle ramen in Seattle? Of hoeveel tankstations zijn er in een bepaalde staat aanwezig? Het gaat niet om het exacte aantal, maar meer hoe analytisch iemand te werk gaat. Als een talent een antwoord geeft, dan vraag je door hoe ben je tot dit aantal gekomen?

3. Zet de lat hoog

Het is beter om langzaam te groeien met top talenten dan snel te groeien met middelmatige medewerkers. Een manier waarop dit wordt bereikt binnen Google is de beslissing van aanname niet bij de hiring manager neer te leggen.
En in plaats daarvan een team samen te stellen die de resultaten van de testen en de interviews beoordelen en daarop een beslissing nemen.

4. Maak tijd voor innovatie

Nieuwe talenten worden geplaatst in kleine werkgroepen om de interactie en het absorberen van de Google cultuur sneller te laten verlopen.
Ook interessant dat Talent bij Google 20% van hun tijd mag besteden aan persoonlijke projecten. Dit motiveert medewerkers, verspreid innovatieve ideeën en verbeterd het interpreneurship, of te wel de ondernemer binnen een onderneming.