fbpx

Referentie – Susanne Haasbroek

Ontdekken welke tools en methodes effectief en efficiënt zijn voor sourcing

Als zelfstandig recruitment consultant zoekt Susanne Haasbroek, namens YouKnights en Successr opvolgers voor sleutelposities in de Brainport-regio.
Tijdens haar carrière als management consultant concludeerde ze keer op keer dat het zoeken en vinden van de juiste mensen voor de juiste posities haar het meeste energie gaf. Op die manier rolde ze als het ware vanzelf in de sourcing.

De wervingsdruk voor de juiste kandidaten voor Susanne’s opdrachtgevers is erg hoog. Dus verdiepte ze zich in de wijze waarop ze vaker met de juiste kandidaten in gesprek kan komen. “Ik werd getriggerd door Marcel, vanwege zijn online kennisdeling. Zijn training Baby Guru Sourcing sprak me direct aan. Toen iemand uit mijn netwerk vertelde dat ze de training had gevolgd en zeer tevreden was heb ik me aangemeld.”

Toetsen of ik op de juiste weg was

“Ik ben nogal autodidactisch ingesteld, zoek de dingen graag zelf uit en maak ze me vervolgens eigen. Zo ben ik ook de recruitment ingerold, maar dus zonder gedegen voorkennis, omdat ik uit een andere business kom. Met de training van Marcel wilde ik toetsen of ik het juiste deed. En of de tools en methodes die ik zelf ontdekt had het meest effectief en efficiënt zijn. Bovendien was ik heel nieuwsgierig naar het niveau van de andere deelnemers en naar wat ik daarvan kon leren.”

Vinden van kandidaten is één ding, maar contact krijgen is nog belangrijker

In de training reikt Marcel allerhande handige tools en tips aan om de juiste kandidaten te zoeken en te vinden. Maar dat is slechts een deel van de training. Minstens zo belangrijk is je eerste contact met de kandidaten. Want je wilt uiteindelijk met ze in gesprek. “Marcels kijk op het personaliseren van je outreach was echt een eyeopener voor me. Het heeft mijn manier van contact opnemen met kandidaten veranderd. Dat doe ik nu bijvoorbeeld met video’s op maat. Daarmee breek je echt door de ruis van generieke benaderingen.”

Betere kandidaten in je proces door betere sourcing

“Echt tof vind ik dat Marcel templates, Excel-hacks en allerlei tools deelt. Daarmee kun je ook je eigen processen automatiseren en optimaliseren. En dus het geleerde in de praktijk uitvoeren.” “Na en tijdens de training heb ik wel ontdekt dat ik heel blij word van succesvolle sourcing. Het vuur van mijn huidige werk werd alleen maar aangewakkerd. Door het verbeteren van mijn sourcing-skills kan ik makkelijker de juiste mensen overhalen om aan tafel te gaan bij de opdrachtgever.”

Het niveau van de training is geschikt voor alle deelnemers

De training geeft in een kort tijdsbestek een goed totaalbeeld van het sourcingvak. Je krijgt een duidelijk overzicht van de belangrijkste aspecten. “De grootste vaardigheid van Marcel vind ik dat hij heel snel doorheeft welk niveau deelnemers hebben. Hij past zijn tempo en de content in zijn trainingen aan. Soms kan hij snel de diepte in als het moet. En hij hield het gemiddelde niveau op zo’n level dat het voor iedereen leuk bleef.” “Marcel is een rustige man die met veel passie over zijn vak praat en dat is heel aanstekelijk. Hij is ook een vrolijke figuur om te zien, dat maakt bij mij veel positieve energie los. Zijn manier van trainen was perfect. Ik ging stuiterend van blijdschap naar huis en de vervolgtraining staat al ingepland.”

Matchd

“Vakinhoudelijk is de training een absolute aanrader vanwege de effectiviteit en de efficiency. Marcel is erg goed in verwachtingsmanagement. Hij heeft zich in het begin echt verdiept in onze vragen en ook in het begrijpen van ons (IT-)systeem OTYS. Daardoor was het een perfecte training op maat.” – lees verder – Edgar Pals – teamleider recruitment – Match
susanne haasbroek

Susanne Haasbroek

“Marcels kijk op het personaliseren van je outreach was echt een eyeopener voor me. Het heeft mijn manier van contact opnemen met kandidaten veranderd. Dat doe ik nu bijvoorbeeld met video’s op maat. Daarmee breek je echt door de ruis van generieke benaderingen.” 
– lees verder –

Susanne Haasbroek – recruitment consultant – Successr

susanne haasbroek

PDZ Uitzendbureau

“Marcel neemt de groep mee in het stuk. Daar ligt zijn kracht. Hij zorgt voor een dosis energie. Dat zie je ook buiten de training om, in mailverkeer. Dynamische berichten, snelle terugkoppeling. Er zit altijd meer in dan alleen het antwoord. Ik denk dat op dat vlak heel veel trainers het laten liggen namelijk.” – lees verder –

Jorg Lieftink – senior vestigingsmanager Haarlem – PDZ Uitzendbureau