Ik heb vanuit mijn netwerk meerdere vragen gehad. Hoe kan ik diverse SPAMMENDE en hardleerse CV schuivers aanpakken?

Wij werken namens IT bedrijven en uit naam van IT bedrijven dus wij zien wij veel mails voorbij komen en krijgen heel vaak de jonge honden aan de telefoon die sterk target gedreven zijn. En zo ga je ermee om!

Allereerst een waarschuwing: pas op, accepteer geen CV. Stuur alles terug, de juridische afdeling of bedragen die dit soort organisaties jaarlijks aan advocaatkosten spenderen zijn niet mis.

Bijna altijd sturen ze met een anoniem CV direct algemene voorwaarden mee, met daarin bijvoorbeeld:

Onder een succesvolle vervulling van opdracht wordt eveneens begrepen het geval dat een door **** aan Opdrachtgever voorgestelde Kandidaat binnen twaalf (12) maanden na die introductie in dienst treedt en/of, al dan niet via derden, op enigerlei wijze werkzaam is bij Opdrachtgever of bij een daaraan gelieerde onderneming.

En zonder dat je het weet krijg je kandidaten aangeboden die anoniem zijn gemaakt en waar je achteraf dan alsnog een rekening voor krijgt.

En deze “bemiddeling” kan je dan al gauw tussen de €10.000 en €20.000 kosten.

SPAM via de mail of via de telefoon:

  1. Stuur de e-mail direct terug. En geef de volgende reactie:

    Niemand in ons bedrijf en ik ook niet heeft om CV’s gevraagd en er is verder ook geen enkele intentie om gebruik te maken van je diensten. Deze mail wordt als SPAM aangemerkt en indien ik of een van mijn collega’s nogmaals ongevraagde mail ontvang dan ga ik het direct bij de desbetreffende instanties melden. In het geval als je een telefonisch wordt gebeld ga niet in discussie herhaal wat hierboven staat laat je niet verleiden tot de mooie praatjes die ze vaak hebben. Als ze onbehoorlijk worden verbreek dan de verbinding.

  2. Bij het doorgaan van de SPAM (telefonisch of via mail), meldt het dan via https://www.spamklacht.nl/klacht-indienen/klachtformulier/
    Dit kost je maximaal 2 minuten. Als de SPAM gegrond wordt verklaard dan zijn er boetes die steeds hoger worden als er over een bepaalde partij veel wordt geklaagd.

Een andere ludieke aanpak die ik gehoord heb:
Neem de telefoon aan en vraag of ze een momentje hebben, leg je telefoon neer en ga door waar je mee bezig bent. Kijken of ze dan nog wel zin hebben om je te blijven stalken.

Laten we kijken of dit soort SPAM kunnen minimaliseren. Als je zelf nog tips hebt of nog een andere ludieke aanpak, hou ik mij aanbevolen!