Een aantal weken geleden had ik een blog geplaatst “waarom IT-ers niet reageren op mail”. Het maakte veel reacties los bij de lezers van deze blog.
Een aantal reacties ging over het punt dat je IT-ers ook gewoon kunt bellen.

Mijn stelling is niet doen. Ik ben benieuwd wat IT-ers ervan denken?

Verplaats je eens in een IT-er
Ik heb geen belangst, anders had ik een ander vak moeten kiezen. Ik ben van mening dat je niet zomaar ongevraagd kunt bellen. Een IT-er wordt al zo erg overstelpt met vragen van recruiters of hij/zij kennis wil komen maken, wil connecten of andere vormen van SPAM.
Verplaats je eens in een IT-er. Hoe zou jij reageren als iedereen iets van je wilt? En je dan ook nog eens ongevraagd wordt gebeld. Rechtstreeks of nog brutaler via de receptie.
Ook al is het een geweldige job, je staat als recruiter met 2-0 achter.

In mijn beleving werkt de volgende aanpak beter:
Verdiep je in de persoon achter het profiel, echt het kan. Alle social media staan tot je beschikking. Wees creatief en persoonlijk, in de benadering. Zorg dat je to the point bent, waarom wil je met hem of haar in contact treden. Leef je in, ik kan dit niet vaak genoeg herhalen.

Gebruik als je kan ook beeld, een beeld roept veel op.

Heb je een 06 nummer, bel hem dan niet. Stuur eerst een whatsappje of een SMS. Benader hem of haar niet direct met een baan. Maak eerst contact. Vraag beleefd of het gepast is om hem of haar te bellen en zo ja wanneer.

Dan, en dan pas mag je bellen. Een beller is sneller (Marktplaats term), maar niet bij IT-ers. Maar goed, ik ben benieuwd wat IT-ers ervan vinden.